Napi interjú

2011.09.21. 12:05

Hogyan indult a Lamb szervezkedés...
 

 

- Rendhagyó módon szerveződött a koncert. Mi adta az ötletet -bátorságot ahhoz, hogy bár nem vagytok koncertszervező ügynökség, mégis megkeressétek a zenekart, felkérjétek őket? 

 

- Amióta 2009-ben újra összeállt a Lamb, amikor csak tehetjük, követjük őket. Voltunk már kétszer a Pohoda Fesztiválon - igaz, itt nem csak miattuk -, utaztunk már Milánóba is Lamb koncertre, tavasszal pedig az új album első angliai bemutatóján, Cheltenhamben nyűgözött le Lou és Andy. Idén pedig egész évben néztük a turné időpontjait és mindig csak vártuk, hátha felbukkan benne egy budapesti dátum, de nem így történt. Aztán elkezdtünk arról beszélgetni, mi lenne, ha egyszerűen csak írnánk nekik arról, mennyire elismerjük és szeretjük őket és küldenénk pár fotót, amiket mi készítettünk a világ különböző pontjain róluk. Ebből lett az, hogy akkor már miért ne kérdeznénk meg azt is, eljönnének-e Budapestre.

 

 

- Hogyan fogadták, számukra mennyire volt szokatlan ez a Magyarországon abszolút egyedi kezdeményezés? 

 

- Jó pillanatban született a levél, amit nekik írtunk és szerencsére olyan emberekről beszélünk, akik nem szálltak el maguktól. Ez mutatja azt is, hogy egy kis kiadónál vannak, az új, 5 című albumot pedig nem a marketinggépezet, hanem a számtalan koncert népszerűsíti.  Ugyan nem Lou vagy Andy válaszolt személyesen, de egy nagyon pozitív reakciót kaptunk a csapattól viszonylag hamar. A kérésünk pedig szinte meg sem lepte őket, ezért is csodálkoztunk azon, amikor egy profi koncertszervező megjegyezte, mekkora szerencsénk van, hogy egyáltalán reagáltak bármit is egy rajongói levélre. Na igen, de milyen levél volt a miénk!

 

 

- A koncerthelyszínt hogyan sikerült megtalálni, eleve az A38 jutott eszetekbe?

 

- Természetesen több helyszínnel elkezdtünk tárgyalni, amint a zenekar igennel válaszolt, és megszületett a dátum is. Éreztük, hogy a Hajó műfajilag és méretében is a leginkább ide passzoló helyszín, aztán amikor ezt a kérdést feltettük a Facebookon, akkor is egyértelműen ez az opció nyert. Szeretjük a nagy koncerteket, de titokban minden kedvencünkkel intim, kisebb koncertre vágyunk, amikor nem a gépezet működik, hanem a színpadon állók és a közönség között valódi kapcsolat jön létre.

 

 

- Facebook-csoportként indult a kezdeményezés: erről, ha írnátok pár szót, miért épp itt, mekkora volt az aktivitás, amikor elindítottátok, már biztos volt-e, hogy lesz is koncert stb...

 

- Mivel többek között rendezvényszervezéssel is foglalkozunk, maga az esemény megszervezése és lebonyolítása nem tűnt komoly kihívásnak,  viszont azt is tudtuk egyből az elején, hogy koncertet a klasszikus értelemben véve még sosem szerveztünk. Amikor a zenekar igent mondott és a helyszínnel is közeledtek az álláspontjaink egymáshoz, elkezdtünk egy felmérést a Facebookon, hogy lássuk, tényleg egy hiánypótló este lenne a Lamb koncertje, vagy minket elvakít a rajongás és nem látjuk reálisan a helyzetet. Ennek az akciónak az lett vége, hogy pár nap alatt eljutottunk több száz tagig a semmiből. Különböző médiumok hirdették meg a kérésünk nélkül a kezdeményezést, és rengeteg ismeretlen embertől kaptunk pozitív visszajelzést és biztatást. Működött az, amit mi a Lamb-ről és a Lamb-hez gondolunk, ami túlmutat a zenén. Azóta az eseménynek nagyjából 1000 visszaigazolt tagja van a Facebookon, és csak kapkodjuk a fejünket, milyen sok hasonló ember gondolkodik ugyanúgy ma Magyarországon, mint mi. Közben létrehoztuk a SOUNDKITCHEN nevű koncertszervező „brigádot”, és csak mosolygunk nagyokat, meg persze nagyon izgulunk, mert december még messze van, és nagyon szeretnénk, ha ez az este egy különleges este lenne, ami annak köszönhetően jött létre, hogy egy közösségi oldalon egymásnak ismeretlen emberek ugyanazt a dolgot szerették volna, és az a dolog valóra vált.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://gertarauss.blog.hu/api/trackback/id/tr813243083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása