Napi vaslapát

2011.01.23. 16:41

 

Ha még egy kedvenc zenekarom felnyomja a fácséra, hogy épp Új-Zélandon, Indokínában vagy Bamako-ban lesz holnap koncertje, magamat verem fejbe egy vaslapáttal. 

 

Napizene 627.

2011.01.23. 11:48

Ujjé, de imádom ezt 

Napi osztályzás

2011.01.23. 09:55

Bin Jip: Mondtam én, hogy jó lesz ez nagyon. Egyedül a Kaltenecker féle dszessz megőrülésektől lehetne megszabadulni, de a basszusok, a gitár, a trip hop (muhahaha) nagyon rendben van. Ja és Veronika is sokkal kevesebbet vigyorog, és a hangja is inkább vadállatkodik kedveskedés helyett. Egy 4-est akartam adni, de az encoreban 4 vetítővásznon nyomták le a valaha volt legjobb magyar videóklippet, ezért kapnak egy 5-ös alát.

Mitsoura: Régen voltam már nagyon, talán a színházas közeg miatt szoktam le, nemtom. Nem is nagyon számítottam most sok minden jóra. Na ehhez képest szép kis teltház, táncoló emberek, és fejleszakadás. Itten volt kéremszépen a bizonyíték, hogy a Gödör tud szólni, ha akar, meg ha nem a helyi faszok vannak a pultban, hanem a zenekar saját embere. Egy ideig ordítoztunk egymással, de aztán be kellett látni, hogy a rohadt hangos berévedést kell választani a pofázás helyett. Minden régi szám meg van már buherálva, filler nincs, az összes régi unalmas nyivákolás, az most vm kemény elektro. Táncoltak is a népek. Láthatóan a közönség sokkal jobban vágyik állókoncertekre, mint a színházra. Viszont. Értem én a színházat. Az egész zenekarból egy darab Moldvai Márkot láttam csak végig, Micu 140 centi, a többiek meg ülnek. Szóval felajánlanék egy kissámlit, vagy vm magassarkút...Ettől még 5-ös, a végén az szájbőgő+techno Le Toi-tól határozottan bekészült mindenki. 

Colorstar (akárhogy is kell írni manapság): Nyitott voltam, jókedvű, és figyeltem. De gyerekek, üljetek le szépen, 1-es. Tudni kell abbahagyni. A tipikus esete annak, amikor tudják, hogy milyen irányba kéne menni (akusztik), de kurvára nem értenek hozzá, és ilyen csapkodás lesz az egész. A Keleti ugyanúgy nyekeg/visít, mint régen, csak most nagyobb szerepe van, Another Day, Alomabádé, Roam The Land iszonyat. Minden ezerszeres sebességgel megy, amit csak azért sem értek, mert ott ül hátül Mao legjobb dobosa, aki igazán visszafoghatná a zenekart a rohanásban. Egyedül a Petit Adele, ami sztm túlél bármilyen változtatást. Én jót akarok nektek, tényleg.

Note To Self: Senkire nem kell várni, mindig el kell menni, úgyis összefutsz egy csomó emberrel.

Napi vajónmí

2011.01.22. 19:26

 

Vajónmíért csak a Halász Jutka koncertezhet délelőtt? Több délelőtti koncertet követelek! 

 

Napi idézet

2011.01.22. 18:05

Lehet utálni a Gerendait, de azért baromira igaza van:

Az nem fura, hogy a város milliárdokat költ a kulturális programjaira a Tavaszi Fesztiváltól a színházakig, mondván, hogy az itt lakóknak és a turistáknak legyen hol szórakozniuk, eközben mi megcsináljuk az ország és a város legnagyobb, nemzetközileg is elismert kulturális és turisztikai attrakcióját, és nemhogy támogatást nem kapunk, de most még az is komolyan felmerült, hogy fizessünk, ha csinálni akarjuk? Azért mert üzletileg is sikeresen csináljuk? Tényleg az a jó, ha minél középszerűbb valami, és minél több közpénzt használ fel? 

 

Napizene 626.

2011.01.22. 17:18

Kifogyhatatlan a kamra... 

Lassan az lesz a szokás, hogy kb hetenként kirakom, hogy mi pörög a lemezjátszón. Jó hete volt a fülemnek, néhány lemezt nagyon elkapott, így eshetett meg, hogy egy előadótól több szám is bekerülhetett. A hagyományoknak megfelelően megint lassú, lassú, gyors, gyors, régi, új, 30 éves, ilyenek. Bazmeg, persze, hogy 2x leírtam, hogy gyros. Szerintem éhes-e vagyok? Na nem erről van szó, hanem hogy számomra igen tetszetős az összeállítás, táncol rá a vállam. A kredit csakis a kedves művészeké, mert a mixeléssel én most nem szaroztam sokat. Olyan is. A címet most az egyik Nneka számból vettem, és a megfontolt válaszom, hogy: SEMMI.

Viszont akarok beszélni a számokról:

What Is A Song Without A Melody

Imogen Heap - First Train Home / Naponta eszembe jut azon a lehetetlen helyen tartott portugál koncert, atyavilág mennyire tömör volt az egész, ez meg a kedvenc számom az utolsó lemezről.

Gregory And The Hawk - Isabelle (The Clock The Storm rmx) / Egy nagy integetés ezért a felfedezésért Orsinak.

Nneka - Heartbeat / Ezért meg a nem modern srácnak. Végig kell bólogatni az egészet, aztán a blodblodblod-nál lehet röhögni.

Shakespears Sister - Bad Blood / Egy őrült emlékeztető fültestvéremtől, és mi lett belőle, meglepődés. A nevet nem írtam el, szóló lett a duó 2009-re. Én ebben a számban hallom a Man Who Sold The World-öt...

Suzi Quatro - I Bit Off More Than I Could Chew / Mindenki punkanyukája, hallgatom sokat, mert bolond, ez a szám 3 évvel idősebb, mint én, pfö.

Mavis Staples - Losing You / Öreganyám táncoltatja a belsőszerveimet.

Nneka - Focus / A német négerek rokkolnak is.

Iron&Wine - Woman King / A húzás, a dallam, a hegedűsaháztetőn a végén, minden rendben van, valami ilyesmit kérekszépen februárban.

James Yuill - This Sweet Love / Nem tudom eldönteni, hogy a nyominak mely számaiba vagyok jobban szerelmes, a pengetősekbe, a csilingelősekbe, vagy a diszkósakba, ezért itt van ez, amiben van minden.

Nneka - Mind vs Heart / A végére tessék figyelni, én komolyan sírok.

Luísa Maita - Fulaninha / Ez sztm egyszerűen csak cuki, kéne egy kis nyár.

James Yuill - How Could I Lose? / Amikor ilyen számokat hallok, akkor mindig arra gondolok, hogy milyen bazi egyszerű ez a zenecsinálás. Ja.

Iron&Wine - On Your Wings / Mióta meg van ez a live lemez, azóta belehallgatni sem bírok az eredeti számokba, mert azokból hiányoznak az ilyen megőrülések.

Warpaint - Beetles / Az XX tényleg és véglegesen bekaphattya felőlem, annyival sokkal jobb a Warpaint, hogy elmondani sem tudom. Talán az a tohonya 90-es évek hangzás, vagy a folyton kóborló gitár, vagy a bolond dob, nem tudom. Normális esetben egy 7 perces számot nehezen viselek el (kinőttem már a Másfélből), de ebben folyton történik valami új.

Antony & The Johnsons - Thank You / Nagyon sokáig tiltakoztam Tónia ellen a rezegtetős éneklés miatt, de megcsinálták azt a lemezt, amin csak nyígni lehet, gyönyörű.

Gregory And The Hawk - Stone Wall Stone Fence / Dőlj hátra, hagyd magad, fel fog állni.

Record Club - Mystify / Normálisak ezek? Megcsinálták az egész INXS Kick albumot, elejétől a végéig. Elsőre lefosoztam, talán túlzottan bennem voltak a régi számok, de aztán rá kellett jönnöm, hogy vannak itt hatalmas ötletek. Ez pl sokkal jobb, mint az eredeti, a végén már nem is tudom, hogy Beck, vagy INXS, vagy Bowie, vagy Everlast...Amúgy a Liars énekese dalol.

Sophie Hunger - Le Vent Nous Portera / Ennek állandó helye van a winampban, nem is értem, hogy nem került még bele mixbe. Az eredeti után évekig (évekig!!!) nyomoztam, hogy mi lehet, miután hallottam egyszer a rádióban, de mivel egy szót se értettem franciául, így az istennek nem találtam. Addig míg a könyvtárból kihozott Noir Desir cd-n meg nem szólalt... Ünneplés volt.

Shakespears Sisters - Hello / Klasszik

Mavis Staples - Last Train / A világ legjobb szövegéről volt már szó, na csucsu.

 

 

Szerző: kezike

Szólj hozzá!

Címkék: gertamix

Napi tény

2011.01.21. 14:49

 

Az új Shakespears Sister(s) az új régi Goldfrapp. 

 

Napi politika

2011.01.21. 13:34

 

Rövid politikatörténet Magyarországról:
1945 - 1990: FASZOK.
1990-1994: Az előzőek mégsem akkora faszok.
1994-1998: De.
1998-2002: Új faszok.
2002-2006: Két fasz közül maradjon aki már itt van.
2006-2010: Ezeket a faszokat most már tényleg nem lehet überelni!
2010-: De.
 

Napi ujj

2011.01.21. 12:48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: kezike

Szólj hozzá!

Címkék: office

Napi film

2011.01.21. 12:28

Rájöttem milyen filmeket szeretek:

Szerelmeses, zenés, életrajzos, függős, sportolós, igaz, 20.századi történelmes, londonos.

És amiket utálok:

Bűnügyes, lövős, háborúsos, rajzos, gyerekes, öreges, állatos, kéztörős, kovbojos, kosztümös, verses.

Persze akadnak kivételek... 

 

Napizene 625.

2011.01.21. 09:51

Dönölű, csudálatos, fantörpikus: 

Igazából ez az Orsitól lopott változat lenne a lényeg:

Gregory and the Hawk - Isabelle (TCTS Remix) by theclockthestorm

Napi respekt

2011.01.20. 14:39

Persze ez teljesen csak belebeszélés, de valahogy ilyenek miatt sokkal jobb a Pohoda, mint a Sziget. Ilyet bírnak kirakni a honlapjukra:

During the conference included in the programme of the Eurosonic festival at Groningen, the Netherlands, we took part in Health & Safety seminar which is traditionally held by YES – the Yourope (the European Festival Association) safety event group. We also attended several panel discussions. In the one which concerned the Central and East European festivals Michal actively participated. Apart from him Ivan representing the Serbian Exit festival and Fruzsina from the Hungarian Sziget discussed the topic. It was also touched upon the issue of incredibly high rent price fixed by the Budapest City Hall. We keep our fingers crossed for our friends from the Sziget festival and we believe that Sziget will continue!

Elképzeled, ahogy ez fordítva történik? Muhahaha.

Ja meg kösz a Junip-ot, de ez már más tészta. 

Szerző: kezike

Szólj hozzá!

Címkék: pohoda junip

Napi vajónmí

2011.01.20. 11:39

 

Vajónmí értelme van twittert, fácsét összekötni?

 

Napizene 624.

2011.01.20. 11:00

Hoppáré. Megint elárasztanak az új felfedezések, nincs elég időm!! 

Napi live

2011.01.19. 19:51

Ezzel most nem tudok betelni! Totális feelgood. Na meg a tánc. 1992 van. 

Napi józan

2011.01.19. 19:11

Bérczesi hivatalosan is józan=megőrült:

 

Ha máshová nem is nagyon jársz, a Gödörben mindenesetre gyakran megfordulsz, tulajdonképpen te vagy a hely egyik arca. Mit gondolsz, miben rejlik a különlegessége, te miért szeretsz itt lenni?

 

Személy szerint azért szeretem, mert itt dolgoznak a barátaim – hozzájuk is jövök egyrészt, másrészt pedig ez a hely nem füstös, kényelmes, jól szól a hangtechnika, lehet élvezni a koncerteket…

 

Napi kezdés

2011.01.19. 17:38

A valaha volt legjobb filmkezdés: 

Napi nemérteni

2011.01.19. 17:24

 

Soha nem értettem sem az egypercesvigyázzbanállást, se a kegyeletiokokbólzárvatartást.

 

Napi hipster

2011.01.19. 10:12

A kúlságnak nincs határa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napizene 623.

2011.01.19. 10:11

Imádom ezt az egész lemezt. 

Napi film

2011.01.18. 20:39

Erre a filmre vártam mostanában a legjobban, de ez így hirtelen egyhúzásra nagyon súlyos volt. Abszolútli jó értelemben. 

A nagy szomorkodásban egy muhahaha azért akad:

A film főszereplője:                                                    És a film rendezője:

 

Napi idézet

2011.01.18. 09:49

Küldetés teljesítve: 

"Ricky will not be invited back to host the show next year, for sure. For sure any movie he makes he can forget about getting nominated. He humiliated the organization last night and went too far with several celebrities whose representatives have already called to complain."

 

A Hollywood Foreign Press Association member, speaking anonymously with AOL’s PopEater

Napizene 622.

2011.01.18. 09:22

Napi vajónmí

2011.01.18. 09:19

 

Vajónmíkor fogadja el a trollkultúra, hogy egy rottyadék résziszt bekiabálása okozta az egészet?

 

süti beállítások módosítása