Napi doku

2011.03.26. 10:39

Újjékapppitalistarohadtélet!

Izgulós thriller, agyalós krimi, izzadós pszichodráma, mindez együtt a 2008-as pénzügyi válságról szóló dokufilmben, ahol pedig csak beszélő fejek és grafikonok váltogatják egymást. 

Ennyi gusztustalan görényt 2 órába belesűríteni nem lehetett könnyű feladat. A legnevetségesebb, hogy még a szakértők, az egyetemi tanárok is korrupt patkányok mind. Simán látszik, hogy ebben a buktában mindenki benne volt, bankárok, politikusok, befektetők, újságírók, tanárok, prostik és a sok kis idióta, akinek nagyobb ház, nagyobb kocsi kell, mert sosem elég az, ami van. A legérdekesebb számomra, hogy már annyira elkurvította a világot a pénz, hogy ezek az emberek, akik a pénztermelésben élnek egyszerűen nem is értik, hogy valami hihetetlenül abszurd gonoszság van az egész életükben. Egy gyilkos (hacsak nem teljesen pszichopata) előbb-utóbb megbánja, hogy hasba szúrta marinénit, de ezek nem. Ezek minden tettüket azzal magyarázzák, hogy így működik a világ, ha én nem csinálom meg, majd megcsinálja helyettem más.

A pénzzel csak a baj van. Kecskecsere, az kéne ide.

Amúgy nagyon büszke vagyok arra, hogy mindent megértettem (pedig röpködnek a derivatívák, a deregulációk, a cdo-k), bár még életemben nem állítottam meg ilyen sokszor filmet. Annyira nincs a fejem ráállva az ilyen pénzügyi dolgokra, hogy folyton le kellett szpészelnem 2 másodpercekre, hogy az agyam utolérje az információkat. Ezért egyszer majd még megApusítom az egészet, hogy télleg mindent felfogjak.

A bejegyzés trackback címe:

https://gertarauss.blog.hu/api/trackback/id/tr742772163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása